Click Here To shop at Shoppee Shop now !
search

Apa itu Gum Arabic dan Bagaimana Ia Meningkatkan Kualiti Hidup Anda?


Lebih 70 Barisan pengamal perubatan di MALAYSIA bersetuju gum arabic AL MANNA dan TAYEBAT jenama NATURAL PREBIOTIC adalah antara makanan yang terbaik mengandungi nutrisi yang luar biasa hasil kajian analisa nutrisi daripada makmal institusi penyelidikan UKM dan USM  


natural prebiotic gum arabic almanna tayebat prebiotik 1 (2).png

Gum Arabic Lulus KKM dan disahkan melalui kajian USM dan UKM Whatsapp Pesanan (1).png

Barisan hadapan Natural Prebiotic ini,  memperjuangkan khasiat Gum Arabic Al Manna dan Tayebat ke seluruh pelusuk Malaysia, Singapore, Brunei, India, China, dan banyak lagi. Barisan ini cukup menekankan bahawa amalan Al Manna dan Tayebat mampu meningkatkan taraf kesihatan dalam kehidupan. 

Ia bukan sahaja mengandungi prebiotik sebanyak 85%, tetapi juga memiliki khasiat 20 amino acid, dan 8 jenis mineral disahkan terkandung di dalam Al Manna dan Tayebat yang mana amat sukar untuk menjumpai pakej khasiat seperti ini dalam satu jenis makanan.

 

natural prebiotic gum arabic almanna tayebat prebiotik 1.png

Gum Arabic dikenali  juga sebagai getah arab, gam arab, akasia, acacia atau Manna. Ia dipercayai memiliki lebih 400 species dan ini yang menentukan tahap keberkesanannya kepada kesihatan Ia merupakan produk getah dihasilkan daripada dahan pokok acacia syang didapati di padang pasir , yang juga ia banyak ditemui di dunia Arab. 


Kajian mendapati sememangnya gum arabic mampu membantu kesihatan dengan cara bertindak sebagai prebiotik, iaitu menjadi makanan kepada bakteria baik.
natural prebiotic gum arabic almanna tayebat prebiotik 1 (3).png


Tahu tak? 


TANPA BAKTERIA BAIK dalam sistem tubuh manusia ia umpama sebuah kilang tanpa pekerja. Bakteria baik mempunyai pelbagai jenis dan spesis. Setiap spesis mempunyai fungsi-fungsi khas untuk bekerja didalam badan kita supaya ia mampu memastikan tubuh kita berfungsi dengan baik.


TANPA BAKTERIA BAIK, imunisasi akan menjadi lemah dan tahap metabolisma menjadi rendah. Dengan itu, tubuh akan mula mengalami pelbagai simptom yang merosotkan tahap kesihatan. 


Bagaimana untuk menjaga bakteria baik? Sama juga pekerja, mereka memerlukan gaji. BAKTERIA BAIK, memerlukan PREBIOTIK sebagai makanan/gaji untuk bakteria baik terus hidup dan membiak dengan banyak demi melindungi sistem tubuh kita. Dengan itu, ia mampu menghalang pembiakan bakteria jahat dan menguatkan imunisasi. 


AL MANNA dan TAYEBAT mengandungi 85% PREBIOTIK yang tinggi berbanding makanan lain yang juga mengandungi prebiotik seperti susu ibu, sayur sayuran, dan buah buahan. 


natural prebiotic gum arabic almanna tayebat prebiotik 1 (4).pngAl Manna Prebiotik merupakan species gum arabic senegal yang mana menfokuskan penyingkiran toksik dari dalam badan. Ia dipercayai mampu menurunkan bacaan kreatininin, uric acid, urea, bacaan gula, darah tinggi, dan mengurangkan masaalah perut atau radang perut. 


Manakala Tayebat dihasilkan daripada dua campuran species, iaitu  senegal dan juga seyal, dimana ia memberi kesan bagus kepada otak, saraf, pemulihan tenaga, dan juga ia adalah Anti-radang, yang juga mampu menggandakan kekuatan imunisasi tubuh manusia serta meningkatkan metabolisma dengn meningkatkan pencernaan makanan untuk memastikan hasil nutrisi dapat diserap oleh badan dengan lebih cepat dan menjadi bertenaga.


natural prebiotic gum arabic almanna tayebat prebiotik 1 (5).png

  • Gum Arabic Al Manna dan Tayebat yang dikeluarkan oleh Natural Prebiotic mendapat kelulusan KKM di bawah kategori "Food" (KKM-163/S/94)
  • Disahkan HALAL oleh Jabatan Kemajuan Agama Islam Malaysia ( A113341)
  • Kajian makmal dan analisis tentang kandungan nutrisi dalam Al Manna dan Tayebat yang mampu meningkatkan kesihatan (Rujukan analisis ULUKM/1592/13, ULUKM/1591/13, PRN2018/557 , PRN2018/558 )

ANDA PERLUKAN BALAS SEGERA UNTUK PERTANYAAN ANDA? 

KLIK BUTANG DI BAWAH 

Untitled design (4).pngOlder post Newer post

Your cart is currently empty.

Continue shopping